Als het leven je citroenen geeft…

When life gives you lemons, make lemonade.

Elbert Hubbard

Als het leven ingewikkeld is, dan ga je niet rellen en de boel kapot slaan, natuurlijk. Dat weten we allemaal. Nee, als het leven vraagt om aanpassingsvermogen, dan pas je je aan binnen de grenzen van jouw vermogen. Zo kunnen we concluderen dat sommige mensen qua aanpassingsvermogen heel erg beperkt zijn.

Maar goed. Ik heb besloten om er geen tijd en energie aan te schenken. Het is al triest genoeg.

Terug naar de positiviteit van mijn verhaal. Oh ja, citroenen. Citroenen zijn heel erg flexibel. Ze zijn geschikt voor toetjes, vis en dressing. Elke gang van jouw maaltijd krijgt een extra dimensie met citroenen. Ze zijn fris en soms wat zurig. Maar dat zijn wij mensen ook wel vaker. Citroenen hebben dus meer aanpassingsvermogen dan de gemiddelde rellende minkukel….oeps…daar ga ik weer.

Oké. Citroenen zijn onmisbaar. Ze zijn heerlijk geel en ze zorgen voor een heftige boost in je drankje. Van thee tot rum. Het kan allemaal. Heerlijk!

En als het leven je dus citroenen geeft, dan maak je er natuurlijk een fijne cocktail van. Want dat is lekker en door de vitamine C in de citroen ook nog eens heel gezond! Citroenen zijn dus gezond. En dus goed voor je verstand. Dat stukje hebben de rellende sukkels waarschijnlijk gemist. Shit….nou dwaal ik weer af.

Als het leven je dus citroenen geeft, dan maak je er iets lekkers van. Dus als jij wordt uitgedaagd door een vervelende situatie, dan zoek je alternatieven. Dan kijk je verder dan jouw neusje lang is en dan zet je nieuwe, frisse, avontuurlijke stappen. Ook al is het lastig. Bijt toch maar door dat zure citroentje heen. Want als die zure sensatie voorbij is, volgt gegarandeerd een heerlijk en beetje vreemd gevoel van overwinning. Vreemd, omdat je erachter komt dat die zure smaak ook best spannend is.

Bounce Up moest de afgelopen tijd door een wel heel zuur citroentje bijten. Ondernemende Bounce Up besloot even niet te stuiteren, want dat is precies wat nu nodig is. Dat is zeker zuur. Maar die zure smaak bracht alleen maar nieuwe inzichten. Zo wordt het alweer tijd voor de schoolbanken voor deze jongedame, want de reis van dit stuiterballetje is nog lang niet voorbij. Maar eerst wordt het tijd voor actie….en een flinke cocktail met een scheutje citroen.

Liefs, Joyce

Volg Bounce Up op Social Media

1 reactie op “Als het leven je citroenen geeft…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *