Ben jij wel fit for the job?

Machines smeren we door. Laptops schonen we op. Beide zaken schrijven we na verloop van tijd af om de boel eens lekker op te frissen en te vernieuwen.

Medewerkers laten we ronddraven. We laten ze zitten waar ze zitten of we negeren ze gewoon. Ze komen toch naar hun werk. Of ze doen hun ding vanuit thuis. Via het schermpje. Prima toch? Soms functioneert zo’n exemplaar dan even niet meer. Dan hapert ‘ie als het ware. Dan praat je er even mee. Simpel. Werkt bij planten toch ook.

Groei? Tja, weet je. Ik zorg ook voor mezelf. Dat zou die ander ook moeten doen. Dat is de verantwoordelijkheid van de medewerker. Zonder mijn eigen ruggengraat zou ik nu niet op deze stoel zitten. Das een waarheid als een koe. Als de ander een ruggengraat met de consistentie van havermoutpudding heeft… daar kan ik als manager vrij weinig aan doen.

Of toch? Is een medewerker een machine? Een laptop of een plant? Als je die vergelijking maakt, ben je dan wel fit for the job, beste manager?

Als medewerker moet je immers beschikken over werknemersvaardigheden, zoals op tijd komen of inlevingsvermogen en collegialiteit. Je moet werken aan jouw persoonlijke effectiviteit, zodat je altijd op een prettige manier productief kan zijn. En dan bedoelen we niet alleen maar prettig voor jezelf. Misschien wordt het tijd dat je daar eens mee aan de slag gaat, manager. En misschien wordt het dan ook tijd om die arbeidsmarktpositie eens in beeld te brengen. Want misschien….heel misschien, ben jij wel diegene die op het verkeerde plekje zit.

Volg Bounce Up op Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *