De kracht van connectie

Als de WiFi het niet doet, dan raken we allemaal in paniek. We worden bozig en ge├»rriteerd. We kunnen ons werk niet doen. We kunnen niet reageren. We zijn niet meer in verbinding. We zijn ‘het’ kwijt.

Gek dat we niet zo reageren als de verbinding met de ander, met het team, met de groep niet meer functioneert. Dan zijn er wel zweethandjes. Of lichtelijke hoofdpijn. Maar de acute stressaanval blijft meestal wel weg.

Vinden we WiFi dan belangrijker dan menselijke connectie? Is die uitgaande mail echt interessanter dan die ene collega? Die collega die het even niet meer trekt?

WiFi is vandaag de dag inderdaad belangrijk. Want we werken massaal vanuit thuis. In gesloten huizen met gesloten deuren. Met dopjes in de oren zodat wij de laptop beter horen en de kinderen in de woonkamer niet.

We zijn nog wel Teams via Teams…..maar toch is het anders dan anders. Die hokjes op het scherm tijdens een online vergadering raken je minder dan jouw collega’s dat in het echt zouden kunnen doen.

Maar dat mag niet. Aanraken, handjes en een knuffel zijn verboden. Connectie gelukkig niet.

De mens is een sociaal wezen. Vanuit de oertijd hebben we geleerd om samen te werken. In de groep werden krachten gebundeld om zo gezamenlijk te overleven.

Jouw identiteit wordt gevormd binnen een groep. Je hebt die verbondenheid nodig om zelf tot ontwikkeling te komen. Zelfs als je ontzettend introvert bent, is connectie nodig om te overleven, te groeien en te bloeien.

Solidariteit is het bewustzijn dat jij iets toevoegt aan de maatschappij en dat de kracht van die maatschappij ligt in het vertrouwen in elkaar en in elkaars individuele kracht. Als je elkaar helpt, help je dus meteen het geheel. Zo werkt dat in gezinnen, klassen, teams, organisaties, samenlevingen en overal waar mensen samen leven, wonen en werken.

Het is een onderdeel van de levensmissie van Bounce Up om die connectie weer nieuw leven in te blazen. Om te laten zien dat het niet gaat om de verschillen, maar om de overeenkomsten.

Wil je graag sparren over het onderwerp connectie? En heb jij misschien een goed idee om samen te werken aan het versterken van die oerkracht? Leg dan gauw de broodnodige verbinding met Bounce Up. Ik sta al voor je klaar.

Volg Bounce Up op Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *