Hallo wereld! Wij zijn er (bijna)!

En wij zijn er speciaal voor jou. En stiekem ook een beetje voor onszelf. Want zo egoïstisch zijn we wel.

Wij doen namelijk precies dat wat wij leuk vinden. Heel erg rebels en tegendraads zwemmen we soms tegen de stroming in. Want dat is wat de wereld nodig heeft.

De wereld heeft rebellen nodig die niet altijd meegaan met wat ‘in’is. die weigeren mee te gaan met de massa. En die zich niet opbranden, omdat dat nou eenmaal moet.

En natuurlijk moet er brood op de plank komen. Natuurlijk moet er worden gewerkt. En natuurlijk moeten we onze verbinding met de buitenwereld niet op het spel zetten. Maar wij weigeren onszelf te verliezen in werk dat ons fysiek en mentaal sloopt. Wij weigeren te verzuipen in overuren en ellenbogenwerk.

Wij gaan liever voor meer vrije tijd en een minder groot huis. Want bakstenen kun je kopen. Maar een gouden moment met iemand van wie je houdt…dat is toch onbetaalbaar?

Kinderen worden groot terwijl je knippert. Puppies blijven maar heel even klein. Planten gaan dood als je ze te vaak vergeet. En momenten vliegen voorbij met een snelheid die je nooit kan bijbenen.

Wij zijn geboren om jou wakker te schudden. Wij zijn geboren om met grote bogen te zorgen voor flinke impact. Wij zijn geboren om soms uit te dagen, soms lichtjes je kietelen en soms om een flinke stomp uit te delen als dat nodig is.

Wij houden niet van fluwelen handschoentjes, maar wel van stuiterballen en lichtpuntjes.

Want stuiteren is wat je moet leren om meer tijd te creëren voor de mensen, dieren, dingen en momenten die er echt toe doen in het leven. Wij noemen die mensen, dieren, dingen en momenten de lichtpuntjes die jou de weg wijzen naar de groei en bloei die jij in dit leven nodig hebt. Want dat is waar het om gaat.

In het leven gaat het niet om het bereiken van het eindpunt. Het gaat om de reis daar naartoe.

En daarom zeggen wij met trots…wij zijn er…bijna.

Volg Bounce Up op Social Media

2 reacties op “Hallo wereld! Wij zijn er (bijna)!”

  1. Ja Joyce weer een hele mooie tekst. Het is misschien wel mooi als we de stuiterbal soms heel soms even in lucht laten zweven zodat we lekker kunnen genieten van wat we meemaken en wat we tegenkomen. Wij laten ons dan even niet stuiten. Ven rust even een momentje. Om vervolgens weer verder te kunnen.

    1. Hi Gert-Jan,

      Dat zeg je mooi. Er kan alleen worden gestuiterd, als je ook tussendoor rust neemt. Zo werkt ons lichaam nou eenmaal. Denk maar aan het sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel. Het gaspedaal en de rem van het lijf. Ze moeten in balans zijn. Als dat het niet geval is, brandt ons lichaam zichzelf op. Zo werkt het stuiterballetje ook. Er kan niet worden gestuiterd, zonder een dutje of een pauze tussendoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *