Het einde en het begin

Er waren eens 2 vrienden. De een heette Begin en de ander Einde. Ze konden niet met en niet zonder elkaar. Ze zagen het leven heel anders. Waar de een het leven zag als een frisse start, zag de ander precies datzelfde leven als een wijze les.

Maar toch vond Begin Einde het einde. Letterlijk en figuurlijk en vast en zeker. Hij bewonderde de inzichten van Einde en vond Einde super slim. Aan de andere kant had Einde respect voor het onstuimige enthousiasme van Begin. Einde kon dat heerlijke avontuurlijke niet opbrengen tot het einde. Daarvoor was hij te geaard en te verstandig.

En toen kwam 2020 om de hoek kijken. En dat veranderde alles. Begin begon vlijtig en enthousiast en waar normaal gesproken een bepaalde flow in het jaar zou komen, zodat Einde de boel met bewustwording en zingeving kon overnemen, stortte 2020 zowel Begin als Einde in een fikse …Stilstand.

Begin mocht niet samenkomen. Begin moest binnen blijven. En de flow bleef uit. Het werd een vervelend aanmodderen en elkaar vermijden en vaak ook verwijten. Regels temperden het enthousiasme en de hartelijkheid van Begin. En maatregelen vertroebelden de bewustwording van Einde.

En op het echte einde van 2020 verzucht Einde tegen Begin: “Als je niet mag knallen, dan moet je stralen, lief Begin. Ik hou van jou zoals je bent. Onstuimig en enthousiast. Laat je niet klein krijgen door het ontbreken van de knallen en flitsen. Laat je niet klein krijgen door de onrust onder de mensen. De discussies, de angst en de onzekerheid. Want elk nieuw begin is goud waard. Elk nieuw begin brengt nieuwe keuzes en nieuwe mogelijkheden”.

En Begin keek met tranen in de ogen naar Einde en zei:

“Wat er ook gebeurt. Ik verschijn steeds weer. De wijze les die jij mij leert, is mijn inzicht, mijn rijkdom, mijn bron van enthousiasme. Zonder jou, lief Einde, zou er nooit meer een begin zijn”.

Bounce Up wenst iedereen een geweldig Einde met een wijze les, een lach en een traan.

Bounce Up wenst iedereen ook een nog beter Begin met volle moed, enthousiasme, veel goede zin, liefde, doorzettingsvermogen, geluk, vriendschap, begrip, fijne avonturen, gelukkige uren samen, fijne tijden, geduld en heel veel gezondheid. Maak er een mooi begin van, zodat wij aan het einde weer ouderwets kunnen knallen.

Liefs,

Joyce

Volg Bounce Up op Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *