Magie is overal

In een wereld vol serieuze berichten over akelige omstandigheden, vergeten wij vaak dat er ook prachtige wonderbaarlijkheden zijn te ontdekken. Op elk moment van de dag voltrekken zich wonderen van de kleinste en ook de grootste soort. Als je er maar voor open staat. Als je het maar wil zien.

Wij voelen ons aangetrokken tot helden en avonturen en lezen graag boeken waarin onze fantasie wordt uitgedaagd. Netflix vult haar aanbod elke maand met spannende nieuwe films die ons prikkelen en ons even uit de dagdagelijkse routine halen. Wij houden daarvan. Wij vinden het fijn om de realiteit even te laten voor wat het is; confronterend en op dit moment allesbehalve gezellig.

Wij kijken massaal uit naar het moment dat we de kerstboom mogen opzetten…om daarna te genieten van de glimmende kerstballen en sprankelende lampjes. Die boom zorg voor sfeer en knusheid. Maar dat niet alleen; die boom zorgt voor een bepaald gevoel. Een gevoel van warmte en geborgenheid. Van warme chocolademelk en kerstfilms.

Vandaag de dag is daadwerkelijk één grote uitdaging. We mogen niet samenzijn zoals wij dat eigenlijk zouden willen. We moeten maskers op om onszelf en anderen te beschermen. We worden onze huizen ingejaagd door een onzichtbare vijand. En wij krijgen onduidelijke berichtgeving van diegenen die ons op hun eigen manier willen beschermen. Wij ervaren een gevoel van verzet en bij tijd en wijle zelfs angst en paniek. Die onzichtbare vijand kan jouw lijf binnendringen zonder dat je het in de gaten hebt. Zonder dat je het weet, verspreid je zo zijn macht….

Als ik het zo neertik, lijkt het ook op een spannend avontuur. Je zou er gemakkelijk een Netflix film van kunnen maken en het zou best fijn weg lezen in boekvorm.

Wat in dit verhaal ontbreekt is een grote hoeveelheid liefde en magie. Het is nu een zwartgallig relaas over een aanval op de mensheid zoals wij die kennen en liefhebben. Het is een aanval op vrijheid en gezondheid. Begrijp me niet verkeerd; het is ook serieus en ernstig. Maar het leven is heus niet alleen dat…

Als we puur en alleen serieus en ernstig omgaan met de negativiteit van het moment, dan verliezen we van de onzichtbare vijand. De enige manier om zwaarmoedige en donkere gevoelens te weerstaan is door er een flinke portie lucht aan toe te voegen. We staan met beide voeten op de grond, we aarden en bekijken alles serieus en bedachtzaam. Dat aardse gedrag moeten we luchtiger maken om het draagbaar te houden. En hoe brengen we weer lucht in het leven? Door oog te hebben voor de magie om ons heen…

Nieuwsberichten, persconferenties en maatregelen bepalen de sfeer vandaag de dag. De mentale en fysieke druk wordt opgeschroefd. Discussies tussen complotdenkers en schapen vullen social media. We worden het nooit met elkaar eens. Het gevoel is donker en duister.

Hoe kan een beetje glitter en een beetje lucht helpen tegen de ellende van ziekte, overbelasting en angst?

Heel simpel. De hersenen zijn zo gebouwd dat herhalende gedachten worden versterkt en verstevigd. Het zijn elektrische impulsen die door die eeuwige herhaling als het ware zorgen dat dat vaste patroon wordt ingeprent in ons fantastische brein. Het is heel moeilijk om die negatieve spiraal te doorbreken. Maar je zal wel moeten, want die negatieve spiraal zorgt voor depressie en melancholie. Melancholie is een verdrietige kijk op het heden en een terug verlangen naar het verleden. Je wil terug naar hoe het was. Maar is dat überhaupt mogelijk?

Om die neerwaartse spiraal van gevoel te doorbreken heb je toch echt magie nodig. En dan bedoel ik geen goedkope goochelarij. Nee, het wordt tijd dat je de rest van de wereld weer gaat zien. Die wereld met al haar schoonheid en al haar wonderbaarlijkheid.

Sommige mensen hebben het deze week al gezien, toen ze foto’s maakten van mooie regenbogen en de verkleurde blaadjes aan de bomen. Want deze berichten vulden social media ook de afgelopen dagen.

Vertel mij hoe het kan dat bladeren verkleuren? Hoe het kan dat een regenboog ontstaat? Er is een wetenschappelijke verklaring. Maar wees eerlijk; is die verklaring niet wonderbaarlijk genoeg?

Vertel mij hoe het kan dat wij vandaag de dag beduidend langer leven dan onze voorouders? Hoe het kan dat ons die extra dagen worden geschonken?

Vertel mij hoe het kan dat wij liefde kunnen voelen? Dat er tranen kunnen opwellen bij emoties? Dat oerkrachten loskomen als onze geliefden worden bedreigd?

Vertel mij hoe het kan dat wij er mogen zijn? Dat wij slim genoeg zijn om computers te bouwen en telefoons waarmee je zo veel meer kan dan alleen bellen…

Maar computers en telefoons kunnen helaas niet zorgen voor het luchtiger maken van ons bestaan. Zij kunnen daarin wel assisteren. Zij maken het immers mogelijk dat wij contact kunnen houden. Zelfs als maatregelen en ziektes ons uit elkaar drijven. Zeg eerlijk; hoe magisch is dat dan?

Vandaag duikt Bounce Up daarom in de magie van de natuur en van het delen van liefde. Iets simpels als het duiken in de schoonheid van de natuur, het drinken van een kopje kruidenthee en het branden van wierook bij het knapperend haardvuur, kan je binnen no time terugbrengen naar hoe het ooit was voor onze voorouders. Die voorouders die bij lange na niet zo oud werden als wij nu. Die harder moesten werken voor minder geld of voedsel. Die nooit de simpele afleiding van een smartphone hebben ervaren. Maar die wel tevreden waren, daar bij dat warme en knapperende haardvuur.

Doe ons een groot plezier en ga vandaag bewust op zoek naar de glitter in jouw leven. Ga naar buiten en voel de energie van het lopen en de wereld om jou heen. En als je dan weer thuis komt, kruip dan lekker onder jouw dekentje met een kopje koffie, thee of chocolademelk en bel die geliefde die je al een tijdje niet hebt gesproken en vertel dan hoe fijn het vandaag was en hoe blij je bent dat diegene er is.

Zo simpel kan magie werken…

Tips om die pure magie weer te ervaren:

  • Ga naar buiten en laat het gebeuren.
  • Maak je leven bijzonder door rituelen. Brand wierook, verzamel stenen, leef volgens de cyclus van de maan.
  • Gebruik je fantasie. Het leven is niet wit en zeker niet zwart. Het is aan de andere kant ook niet grijs…het is alle kleuren van de regenboog.
  • Wees dankbaar. Dankbaar voor elke zonsopgang en elke zonsondergang. Dankbaar voor iedereen om je heen. Dankbaar voor de wijze levenslessen die jou iedere dag weer worden geboden.
  • Zoek connectie. Ook al is het momenteel digitaal. Het is beter dan niets.
  • Schrijf, teken, borduur, naai, brei, knutsel, kook: creëer. Iets maken is magisch. Een perfecte pompoensoep, een mooi gedicht, een gehaakte eenhoorn. Hoe knap is het dat jij dat kan?
  • Deel jouw creaties. Laat zien wat jij kan. Brei een vestje voor de buurvrouw. Bak een appeltaart voor die lieve vriend. Maak een tekening voor opa en oma. Deel jouw talent en jouw liefde. En deel die creaties ook met onbekenden. Eenzaamheid is een groot probleem. Hoe magisch zou het zijn als je zoiets donkers en akeligs als eenzaamheid kan laten verdwijnen? Als je zoiets groots kan doen door die mooie tekening aan iemand te geven die misschien minder bezoekjes kan ontvangen?

Bounce Up wil vandaag haar talent delen. Vandaag geeft Bounce Up een tekening weg. Zomaar uit het niets. Het blad papier is nu nog leeg. Maar door één magische handeling kan er een bijzonder portret verschijnen.

Net zo magisch als Harry….

Ken jij iemand die dat prachtige cadeau verdient? Iemand die er altijd is voor de ander? Deel dan dit blogbericht, vertel ons het verhaal van die bijzondere persoon en maak kans op dat wonderbaarlijke portret.

Liefs, Team Bounce Up

Volg Bounce Up op Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *