Design Thinking Workshop voor jouw bedrijf

  • Gaat jouw organisatie met de tijd mee? Of loopt ‘ie zelfs voorop?
  • Organisatiestructuren zijn toch ontworpen om stabiel en beheersbaar te zijn? Hoe kunnen zij dan tegelijkertijd flexibel en vernieuwend zijn?
  • Systemen houden ervan om zichzelf te bestendigen. Ze roesten soms zelfs vast. Hoe kun je ze dan weer in beweging krijgen?

Vragen, vragen en nog eens vragen. En heb jij daarvoor de passende antwoorden?

Jij misschien niet. Maar wat als je de situatie en de vraag eens vanuit een geheel ander perspectief gaat bekijken? En wat als je dat nu eens samen met jouw medewerkers of collega’s gaat doet? Wat zou het opleveren als je voor het vinden van passende oplossingen eens geheel andere methoden zou gaan gebruiken?

Als een ontwerper ontwerpt, is hij niet gebonden aan een bestaand systeem. Natuurlijk moet hij een aantal wetmatigheden in de gaten houden, maar voor de rest is hij vrij in zijn ontwerp. Hij gebruikt tijdens dit creatieve proces methodieken die ervoor zorgen dat hij beide hersenhelften ‘aan’ zet. Hij is bij zijn ontwerp empathisch en denk mee in de wensen en behoeften van de klant. Hij vraagt na waaraan het ontwerp moet voldoen, stelt zich voor hoe de klant het gaat gebruiken en herhaalt het ontwerpproces tot zowel hij als zijn klant tevreden zijn.

En deze vrije, creatieve en vernieuwende manier van denken leer je toepassen tijdens de Design Thinking Workshops van Bounce Up.

In groepen van maximaal 15 personen gaan wij samen aan de slag om een probleemstelling op te lossen. Jij draagt die probleemstelling aan. Welk issue uit jouw organisatie schreeuwt om een passende oplossing? Welke vraag zorgt al jaren voor frustratie, maar heeft nog geen tevredenstellend antwoord gekregen?

Welke verandering wil je graag doorvoeren? Wat zou je graag willen bereiken?

Design Thinking is ideaal voor elk soort organisatie. Vooral organisaties waar de roestplekjes langzaam zichtbaar worden, kun je de bestaande systemen in beweging krijgen door middel van een organisatie brede Design Thinking Workshop.

Design Thinking zorgt voor een creatief denkproces, waarbij op een gezamenlijke manier allerlei verrassende antwoorden worden gevonden, op vragen die tot dan toe onbeantwoord zijn gebleven. Het mooie bijverschijnsel is dat het antwoord of de oplossing breed gedragen wordt. Als de workshop organisatie breed wordt ingezet, is het immers de oplossing van iedereen. Dit versterkt het gevoel van saamhorigheid en dat gevoel zal ervoor zorgen dat de gewenste verandering soepeler kan worden doorgevoerd.

Wil je graag meer informatie over deze workshop van Bounce Up? Bel dan +31 612825304 of vul het onderstaande formulier vandaag nog in.

Volg Bounce Up op Social Media