Outplacement traject

De aanleiding voor outplacement is (dreigend) ontslag. Je hebt als werkgever in een dergelijke situatie de wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Dit houdt in dat jij jouw medewerker hulp moet bieden bij het vinden van passend werk. Een outplacement traject van Bounce Up is die helpende hand, voor jou en jouw medewerker.

Bij het ontslag geef je de medewerker een ontslagvergoeding mee. Deze vergoeding kan de medewerker gebruiken voor een outplacement traject. Een dergelijk outplacement traject betaalt zich uiteindelijk vanzelf terug. Het is dus een investering in de toekomst van de medewerker.

Tijdens het outplacement traject helpt de coach van Bounce Up de medewerker bij het maken van de belangrijke stappen richting een volgende baan. Bounce Up verzorgt het hele traject en ontzorgt jou als werkgever dus volledig.

De stappen van een outplacement traject bij Bounce Up:

  • Acceptatie en motivatie. Een ontslag moet eerst worden verwerkt. Daarnaast moet worden gezocht naar de intrinsieke motivatie van de medewerker. Zo raakt hij/ zij vanuit zichzelf ge├»nspireerd en gemotiveerd om de stappen op eigen kracht te gaan zetten.
  • Opstellen van een loopbaanprofiel. De coach brengt samen met de medewerker de competenties en talenten in kaart. Daarnaast is er aandacht voor interesses en gewenste bedrijfscultuur en omgeving. Een waardenonderzoek hoort ook bij deze fase van het traject.
  • Arbeidsmarktverkenning. Waar is vraag naar? Waar heeft de wereld behoefte aan? Welke banen zijn passend?
  • Sollicitatie en presentatie. De medewerker krijgt sollicitatie- en presentatietraining.
  • Jobhunting en/of jobcarving.

Wil jij graag meer informatie over het outplacement traject van Bounce Up? Bel dan: +31 612825304 of vul het onderstaande formulier in.

Volg Bounce Up op Social Media