Outplacement

De aanleiding voor outplacement is (dreigend) ontslag. Jouw werkgever heeft in een dergelijke situatie de wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Dit houdt in dat hij jou hulp moet bieden bij het vinden van passend werk. Een outplacement traject van Bounce Up is die helpende hand, voor zowel jou als jouw werkgever.

Bij jouw ontslag krijg je een ontslagvergoeding mee. Nu kan het verleidelijk zijn om die vergoeding te gebruiken voor een leuke vakantie of een andere auto. Maar een outplacement traject betaalt zich uiteindelijk vanzelf terug. Het is immers een investering in jouw toekomst. Aan het einde van een outplacement traject van Bounce Up ben je niet alleen gegroeid, maar heb je ook die fijne baan. Die baan die beter bij je past. Die baan die jou voorziet van werkgeluk en zingeving. Die baan die een fijn toekomstperspectief biedt.

De stappen van een outplacement traject bij Bounce Up:

  • Acceptatie en motivatie. Een ontslag moet je eerst verwerken. Wat is er gebeurt? Welke lessen neem je mee? Hoe laat je het ontslag los en hoe kun je weer snel en vol frisse moed de volgende stappen zetten?
  • Opstellen van een loopbaanprofiel. Want kun je goed? Wat doe je graag? Wat vind je interessant? Waar zou je graag willen werken? En welke normen en waarden zijn belangrijk? Waar sta je voor en hoe bescherm je die waarden?
  • Arbeidsmarktverkenning. Waar is vraag naar? Waar heeft de wereld behoefte aan? Kun je daarvan leven?
  • Sollicitatie en presentatie. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En, oh ja, oefenen.
  • Jobhunting: we gaan op jacht naar die baan die echt bij jou past!

Wil je graag een afspraak maken? Bel dan: +31 612825304 of vul het onderstaande formulier in.

Volg Bounce Up op Social Media