Re-integratietraject

Elke medewerker kan natuurlijk ziek worden. En gelukkig herstellen de meeste medewerkers binnen twee weken, om daarna weer fris en fruitig en productief aan het werk te gaan. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat een medewerker langer uit de roulatie is. Dan is een effectieve re-integratie van belang.

Tijdens het re-integratietraject van Bounce Up wordt er gezocht naar oplossingen die goed voelen voor zowel werkgever als werknemer.

De procesgang bij re-integratie is door de steeds veranderende wet- en regelgeving een hele uitdaging. Een uitdaging waar Bounce Up van houdt. Bounce Up neemt deze dan ook graag van jou over. Dit geldt als de medewerker weer bij jou aan de slag kan gaan, maar zeer zeker ook als er toch een andere, beter passende baan moet worden gezocht. In dat geval onderzoekt Bounce Up de verschillende mogelijkheden, brengt competenties/ talenten en vaardigheden in kaart. Bounce Up versterkt daarbij wat goed is en schaaft bij wat minder goed gaat. Er is oog voor de interesses van de medewerker om zo te achterhalen wat de intrinsieke motivatie doet groeien. Als het vuurtje immers aan is, dan zorgt dit voor verlichting van de volgende stappen in het traject.

Een arbeidsmarktonderzoek koppelt daarna de uitgangspositie van de medewerker aan de mogelijkheden die de markt daadwerkelijk biedt. Een werkervaringsplek kan daarbij zorgen voor een praktische kennismaking met ander werk en een andere baan. Natuurlijk worden daarbij belastbaarheid en energiebalans verder in kaart gebracht en onderzocht.

Met andere woorden: Bounce Up ontzorgt en verzorgt het proces tot in de puntjes, zodat doelen worden behaald en alle partijen tevreden verder kunnen.

Wil je graag meer weten over de trajecten van Bounce Up? Bel dan +31 612825304 of vul het onderstaande formulier in.

Volg Bounce Up op Social Media